Egészség

Visszahívnak egy gyógyszert, mert rossz betegtájékoztató került a dobozba

A hibára egy beteg hívta fel a figyelmet, az OGYÉI eljárást indított.

Vissza kellett hívni egy gyógyszert, mert tévedésből rossz betegtájékoztató került a dobozba. A gyártó leállította az Elixirium Thymii Compositum FoNo VII. Naturland (OGYI-T-9852/01) elnevezésű gyógyszer 0189 0119 számú gyártási tételének forgalmazását, értesítette a nagykereskedelmi partnereket, és megkezdte a gyógyszer visszagyűjtését – írja az InfoStart.

A hibára egy beteg hívta fel a figyelmet, aki észrevette, hogy a gyógyszer dobozában a Solutio antisudorica FoNo VII. Naturland betegtájékoztatóját találta. A tévedésről bejelentést tett az Országos Gyógyszerészeti és Élelemezés-egészségügyi Intézetnél, ott eljárást indítottak az ügyben. Mint kiderült, a hiba csak a gyógyszerek egy részét érinti, ennek mértékét jelenleg is vizsgálják.

A hiba a gyógyszerek minőségét nem érinti, egészségügyi kockázatot nem jelent. Az aktuális betegtájékoztató megtalálható az OGYÉI honlapján, a gyógyszer-adatbázisban.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top