Egészség

Gusztustalan zuglói kifőzdére csapott le a Nébih

Az alapanyagokat a földön, a húst hűtés nélkül tárolták, és nem nagyon takarítottak. Azonnal bezáratták a helyet.

Egy budapesti illegális főzőkonyha tevékenységét függesztették fel azonnali hatállyal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei február közepén.

A 14. kerületben, a Vezér út 110. alatt kifőzdeként üzemelő vendéglátóhely ellenőrzésekor több súlyos higiéniai hiányosságot tártak fel, de szükséges engedélyek sem voltak meg.

Az egységben nem volt sem hús-, sem zöldség-előkészítő helyiség, ennek ellenére előkészítést igénylő húst és földes zöldséget is felhasználtak. A konyha egyetlen kézmosóval rendelkezett, ami az ellenőrzés idején működésképtelen volt, így egy kis méretű mosogatót használtak kézmosásra.

A csomagolt alapanyagok egy részét a földön, a felhasználásra váró friss húst hűtés nélkül a munkapult alatt, a készételeket pedig a konyhatérben, fedetlenül tárolták.

Az egységben alig takarítottak: a gáztűzhelyek, a hűtők, a munkapult, a padozat és falak is erősen szennyezettek volt, az alapanyagokat elkülönítés nélkül, vegyesen tárolták a hűtőkben. A főzéshez felhasznált edényeket és eszközöket is a földön tárolták. A két konyhai dolgozó egyikének sem volt érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálata.

A konyhán 15 tétel, összesen 46 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer forgalomból való kivonását, valamint az egység tevékenységének azonnali hatályú felfüggesztését rendelték el a Nébih munkatársai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top