Egészség

Ha csak egy dolgot szerzel be ma az egészségedért, akkor az legyen a zöld alga

A spirulina a leghíresebb algafajta, és igazi superfood. Persze ezt sok mindenről hallottuk már, úgyhogy most összeszedjük, miért is kedveli a világ egészséges táplálkozásra nyitott fele annyira ezt a mikroorganizmust.

Az algafajták közül a spirulina hat a legkedvezőbben a szervezetünkre. Ha megfelelően tiszta vízből származik, ez a mikroorganizmus kellőképpen képes támogatni, erősíteni immunrendszerünket, ami így számos vírussal szemben képes lesz felvenni a harcot.

Kicsi a bors, de…

Hihetetlen, de az algák egyes fajtái akár 2000 enzimet és 4000 nyomelemet is tartalmazhatnak. A spirulinában esszenciális zsírsavak, A-, C-, B- és E-vitaminok, ásványi anyagok (bróm, vas, mangán és kálium), valamint 30-szor több béta-karotin található, mint a sárgarépában, fehérjetartalma pedig kiemelkedően magas. Mindez lehetővé teszi, hogy felturbózza immunrendszerünket, ami sokkal ellenállóbb lesz a betegséget okozó vírusokkal szemben.

Bizonyítottan hatékony egyes influenzavírusokkal szemben, gyulladás- és lázcsökkentő, növeli a vörösvérsejtek számát.

Algákkal a szépségért

Ha valakit az algák egészségre gyakorolt hatása még nem győzött meg, annak eláruljuk, hogy a bőrápolásban is kiemelkedő szerepük lehet, hiszen a bennük lévő zsírsavak tisztítják a bőrünket, megakadályozva a bőrbetegségeket okozó baktériumok szaporodását. Ráadásul a narancsbőrrel szemben is hatékonyan bevethetők, a belőlük készült egyszerű algás pakolás (tekercselés) már az első pár alkalommal látványos eredményt hozhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top