nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Beteg a pasid? 10 tipp, hogy te ne legyél az

Beteg a pasid? 10 tipp, hogy te ne legyél az

Nem egyszerű egészségesnek maradni az influenzajárvány kellős közepén, főleg akkor nem, ha a beteg otthon van. Ha a beteg pasidat ápolod, nagyon nehéz nem érintkezni vele és egészségesnek maradni. Pedig fontos, hogy legalább az egyikőtök talpon maradjon. Íme 10 tipp az egészséged megőrzése érdekében.
NLCafé
f Ajánlom

Az időjárás állandó változékonysága, az, hogy egyik héten mínusz fokok vannak, a következő héten pedig plusz 4-5, szintén a vírusok terjedésének kedvez. De van pár dolog, amit megtehetsz, hogy te ne legyél a statisztika része, még akkor sem, ha a pasid betegen fekszik otthon, és te lelkesen ápolod őt, hogy minél előbb meggyógyuljon.

Kerüld el a beteget!

Persze ha ápolod beteg párodat, akkor ez teljesen életszerűtlen, elkerülni nem lehet, de minimálisra csökkenthetitek az érintkezéseiteket, hogy a vírus legalább téged elkerüljön. Láz, köhögés, torokfájás, nátha – ha lehet, mentsd meg magad ezektől a kellemetlen tünetektől. Ennek a legfőbb eszköze a megelőzés.

10 tipp, hogy egészséges maradj

1.  Semmi csók
Legalábbis, amíg a pasid nagyon beteg. Könnyen belátható, hogy a csókkal (nyállal) szinte garantált a vírusok továbbadása.

Rejected No Kiss GIF - Find & Share on GIPHY

Discover & share this Dog GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

2. Óvatosan a szexszel!
Az intim együttlét önmagában nem veszélyes, már ami az influenza továbbadását illet, sőt a közben felszabaduló endorfin enyhíti a betegség tüneteit. A vírusok viszont képesek a bőrön tovább életben maradni, így fennáll a fertőzésveszély.

3. Gyakori ágyneműcsere
Ha tehetjük, a betegség legdurvább időszakában ne aludjunk együtt beteg párunkkal, és utána is cseréljük gyakran az ágyhuzatot, hiszen a vírusok napokig életben maradhatnak a textíliákon, kanapén.

4. Kézmosás, kézmosás
Ez az egyik legalapvetőbb követelmény, mégis sokan elfelejtik, hogy ha beteg van a háznál, még sűrűbben kell kezet mosni.

Wash GIF - Find & Share on GIPHY

Discover & share this Wash GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

5. Pihentető alvás
Legkevesebb 7 órát aludjunk éjjelente. A kialvatlanság gyengíti az immunrendszert, amire pedig pont ilyenkor nagy szükségünk van.

6. Rendszeres étkezés
Ne hagyjuk ki a reggelit vagy az ebédet! Együnk rendszeresen és egészségesen, sok friss gyümölcsöt és zöldséget, hogy ezzel támogassuk immunrendszerünket.

7. Rendszeres sport
Naponta 1 óra sportot szánjunk egészségünkre, lehet ez egy egyszerű séta is.

8. Öltözzünk időjárásnak megfelelően
Öltözzünk fel az időjárásnak megfelelően, és ne vegyük fel egymás ruháit. Kiemelten figyeljünk a törölközőhasználatra: mindenki csak a sajátját használja!

Cold Snow GIF by funk - Find & Share on GIPHY

funk ist das Content-Netzwerk von ARD und ZDF

9. Stresszhelyzetek mielőbbi megoldása
A szorongást, aggodalmat okozó helyzeteket igyekezzünk mielőbb megoldani, lezárni. A hosszabb ideig fennálló stresszes állapot hihetetlen mértékben rombolja immunrendszerünket.

10. Nevessünk sokat!
Nevessünk együtt sokat, mert javítja közérzetünket és elősegíti a gyors gyógyulást.

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon