Egészség

Újabb álorvost csíptek fülön Romániában

A 30 éves nő hamis diplomával dolgozik egy bukaresti kórházban. Már egy évtizede praktizál.

Hamis diplomával praktizáló orvost leplezett le a Libertatea – írja a Maszol.ro. A román lap szerint Raluca Daniela Bîrsan már egy évtizede kezeli egy bukaresti kórház pácienseit, pedig nem tagja az orvosi kamarának, és orvosi bélyegzője sincs.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A harmincéves nő rezidens orvosnak adta ki magát. Állítja, hogy „önkéntes megfigyelőként” csak papírmunkát végez a kórházban, ám felvétel is van róla, ahogy összevarrja egy beteg sebét a nőgyógyászati részleg műtőjében. Amikor a végzettségéről kérdezték, a nő bemutatott egy oklevelet, amit szerinte a bukaresti Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem állított ki 2013-ban.

A Libertatea megkeresésére az egyetem orvosi karának dékánja közölte, hogy a diploma hamis. „Utánanéztünk. Ez a nő nem végzett nálunk” – jelentette ki Cătălin Cîrstoiu.

A kórház menedzsere, Arghir Vasile Ciobotaru először azt nyilatkozta, hogy Bîrsan csak önkéntesként dolgozik náluk. Amikor aztán szembesítették a nő orvosi tevékenységét alátámasztó bizonyítékokkal, azzal védekezett, hogy „minden, ami a nőgyógyászati részlegen történik, az osztályvezető főorvos felelőssége”.

A napilap megjegyzi: a sors fintora, hogy a sürgősségi kórház a Monza magánklinika mellett található, ahol Matteo Politi álsebész is dolgozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top