nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Méh nélkül született, 2,7 millióért lehetne gyereke

Méh nélkül született, 2,7 millióért lehetne gyereke

18 évesen tudta meg a lány, hogy méh nélkül született, a párja azonban így is kitartott mellette.
NLCafé
f Ajánlom

Az amerikai Sarah Giesbrecht már 16 éves volt, ám még mindig nem jött meg az első menstruációja, akkor kezdett gyanakodni, hogy valami nem stimmel vele. Az orvosoknak további 2 évbe telt, mire kiderítették, hogy úgynevezett Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser szindrómában (MRKH) szenved. Ez azt jelenti, hogy bár a nemi szervei normálisnak tűnnek kívülről, a hüvelycsatornája alig néhány centiméter hosszú, méhe pedig egyáltalán nincs, így soha nem lehet gyermeke. A betegség mindemellett magyarázza a csontrendszeri rendellenességeit, valamint azt is, hogy gyengén hall.

Sarah és Jacob Giesbrecht (GoFundMe)

A lány akkoriban már párkapcsolatban élt barátjával, Jacobbal, aki a betegsége ellenére is kitartott mellette, 2017-ben pedig össze is házasodtak.

Mivel mindketten szeretnének gyermeket, számba vették az örökbefogadás, illetve a béranya fogadásának lehetőségét. Végül az utóbbi megoldást találták szimpatikusabbnak, mivel így saját, vér szerinti gyermeküket nevelhetnék fel, még ha valaki más hordja is ki a babát.

Sarahnak egy termékenységi kezelésre lenne szüksége, hogy képes legyen petesejteket termelni a mesterséges megtermékenyítéshez, hogy aztán az embriót egy béranya méhébe ültethessék be. A kezelés azonban 9500 dollárba, vagyis 2,7 millió forintba kerül, és a házaspárnak nincs ennyi pénze. Jelenleg GoFundMe közösségi adománygyűjtő oldalon igyekeznek összegyűjteni az összeget. 

via

Megosztás Facebookon