Egészség

Hűséges kutyája ébresztette fel a kómából a rákos férfit

Teddy gazdája súlyos tüdőgyulladással került kórházba. Az ötéves schnauzer-uszkár keveréket hősként ünnepelték.

Egy kutya ébresztette fel gazdáját a kómából egy southamptoni kórházban – írja a Metro.

A 65 éves Andy Szaszt, aki hosszú ideig küzdött a rákkal, tüdőgyulladással szállították kórházba. Miután mesterséges kómába helyezték, ötéves schnauzer-uszkár keverék kutyája, Teddy hűségesen strázsált a betegágyánál.

Sőt, az orvosok legnagyobb elképedésére fel is ébresztette: a férfi a kutyája ugatására nyerte vissza az eszméletét – három nappal azelőtt, hogy megpróbálták volna kihozni a kómából.

Fotó: Mercury Press & Media

Miután látták, milyen jó hatással van az állapotára, a kórház vezetői engedélyezték, hogy Teddy rendszeresen meglátogassa a gazdáját. Szasznak rohamosan javult az állapota – olyannyira, hogy egy héttel felébredése után haza is engedték.

Teddy, akit „csodatétele” után hősként ünnepeltek a városban azóta új hivatást talált: terápiás kutyaként segíti a betegek gyógyulását. „Teddy fantasztikus kutya. Okos, szeretetteli, hűséges és vicces – igazi személyiség. Különleges kapcsolat van köztünk” – mondta a lapnak Szasz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top