Egészség

Nem vizsgálták meg rendesen a sürgősségin, pár nap múlva meghalt

Combnyaktöréssel vitték kórházba, de az orvos csak fájdalomcsillapítót írt fel neki.

Csütörtökön tárgyalják a Pécsi Járásbíróságon azt a nagy port kavart esetet, amikor egy beteget félrekezeltek, majd pár nap múlva meghalt.

A vád szerint 2016. március 26-án a mentők egy beteget szállítottak be a sürgősségi osztályra. A beutalóra a háziorvos ráírta, hogy a páciens combnyaktörést és könyökzúzódást szenvedett, miután elesett a fürdőszobájában. Ezt írták a mentők is a beteg lapjára – írja a Bama.hu.

A sürgősségin az orvosnak meg kellett volna vizsgálnia, hogy nincs-e csípőtáji törése a betegnek. Az orvos a röntgenfelvételek alapján ellátta a könyök sebzését, a térdfájdalomra pedig fájdalomcsillapítót írt fel, majd kontrollra küldte a beteget a háziorvoshoz.

A páciens állapota azonban két nap múlva rosszabbodott. Elment a háziorvosához, aki – a cukorháztartás felborulása és ismételt combnyaktörés miatt – a sürgősségi osztályra utalta. Ekkor azonban már nem tudták megmenteni az életét.

A vádirat szerint a kezelőorvos vizsgálatának minden panaszra ki kell terjednie, és ellenőriznie kellett volna a háziorvos, illetve a mentőszolgálat munkatársai által felállított diagnózist.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top