Egészség

Sebésznek adta ki magát, még műtött is a 8 osztályt végzett parkolóőr

A kollégáinak feltűnt, hogy nem az előírások szerint végzi a teendőit a kórházban.

Egy 8 osztályt végzett olasz férfi sebésznek adta ki magát Romániában, és több műtétet is végrehajtott magánkórházakban, mire lebukott – írja a Transindex.

A férfi akkor lett gyanús a kórházban dolgozó munkatársainak, amikor észrevették, hogy nem előírás szerint mos kezet műtét előtt, de még az orvosi kesztyűt sem tudja rendesen felhúzni.

A Matteo Politi nevű férfi – akinek eredeti szakmája parkolóőr – több mint egy éve érkezett Romániába. A meséje szerint a nagy nevű amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen szerzett diplomát.

A 38 éves álorvos azt állította, hogy az orvosi kamara és a román egészségügyi minisztérium engedélyeivel is rendelkezik, de a kamara leterheltsége miatt még nem kapta meg a papírokat.

Az ügy hatalmas vihart kavart Romániában, vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, és azt is ki szeretnék deríteni, nem érintettek-e más orvosok is hasonló ügyekben.

Matteo Politi egyébként nem először próbálkozik azzal, hogy orvosnak adja ki magát. Olaszországban már el is ítélték emiatt, mert egy ismert kardiológusnak adta ki magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top