Egészség

A hétvégén megműtik a Budapestre érkezett sziámi ikerpárt

A család Magyarországra utazott, hogy a magyar orvosok itt végezzék el a szétválasztáshoz szükséges beavatkozások következő fázisát.

Még ezen a hétvégén megműthetik a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket Budapesten – írja a Ripost.

Miután tavaly Hudák István idegsebész vezetésével sikerült elvégezni a kislányok fő agyi szállítóér-hálózatának érpályán belüli szétválasztását, a család Magyarországra utazott a beavatkozás következő fázisára.

Azt nem tudni, pontosan melyik nap lesz a műtét, de mivel semmilyen komplikáció nem lépett fel, és a vizsgálatok is rendben zajlottak, a napokban esedékessé válhat.

A mostani operáció során a bőr és a koponyán kívül lágy részek tágításhoz speciális szövettágítókat ültet be Pataki Gergely plasztikai sebész. A nyújtás nagyjából 100 napig tart, utána kerülhet sor a koponya és az agy szétválasztására.

A sziámi ikerpár szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata vállalta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top