Egészség

Év eleji méregtelenítés, a 8 leghatásosabb detoxikáló étellel

A legtöbbünknek fejben már megvan a terv az idei fogyókúrára, diétára, vagy méregtelenítő kúrára. Mielőtt nekikezdenél segítünk összeállítani a menüsort a 8 leghatásosabb méregtelenítő élelmiszerrel.

A legtöbben ösztönösen érezzük, hogy ideje az előző év végi korlátlan eszem-iszom után kicsit visszavenni és könnyebbé tenni emésztésünket. Íme a 8 legtutibb detox hozzávaló, hogy fellélegezhessen szervezetünk a sok benne lerakódott feleslegtől. Nagytakarítás kívül-belül indul!

Méregtelenítés kíméletesen

Még időben vagyunk, hogy elkezdjünk dolgozni a hőn áhított nyári „beach body” projekten. De ellustult, elnehezedett pocakkal bizony nehezen ugrunk neki az edzésnek. Jól jön előtte egy pár napos méregtelenítés, hiszen a szuper kinézethez nem elég sportolni étkezési szokásainkra is oda kell figyelni. Fokozatosan kezdjünk életmódváltásba, hogy a szervezetünk ne sérüljön. Vezessük be az étrendbe a következő 8 szuper méregtelenítő élelmiszert, a biztos siker érdekében.

  1. Gyömbér – Tökéletes méregtelenítő hozzávaló, jótékonyan hat a gyomorműködésre. Szuperül hat gyomorrontásra, hányingerre. Teát főzhetünk belőle, levesbe tehetjük, fűszerezhetjük húsételeinket.
  2. Kelbimbó – Sokan kellemetlen illata miatt nem szeretik, pedig mennyire jót tesz az emésztésnek. Rostokban, vitaminokban gazdag. Készítsük el főzés helyett sütőben sütve. A végeredmény sokkal finomabb.
  3. Vörös áfonya – Antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatású. Csökkenti a szívinfarktus, magas vérnyomás kockázatát, hatékony az elhízás elleni küzdelemben. Az emésztést is nagyban támogatja.
  4. Articsóka – Hatásos méregtelenítő, lebontja a szervezetben felhalmozódó méreganyagokat.
  5. Lencse – Rostokban gazdag, magas tápértékű élelmiszer. Alacsony kalóriatartalmú, emésztést elősegítő hatásának köszönhetően kiváló székrekedés ellen.
  6. Édeskömény – Segíti a bélfunkciókat, kiváló méregtelenítő, és finoman fűszerezi ételeinket.
  7. Cékla – Ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag, alacsony kalóriatartalmú, a méregtelenítő kúra alapdarabja. Antioxidáns hatásának köszönhetően segít eltávolítani a májban és epében felhalmozódott méreganyagokat.
  8. Kurkuma – Szuper fűszer, használjuk só helyett. Tisztító és gyulladáscsökkentő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top