Egészség

Gondoltad volna? A házasok keze más, mint a szingliké

A házassággal járó jobb életszínvonal javítja az emberek egészségi állapotát is, ezért erősebb a szorításuk.

A házas emberek szorítása erősebb, mint az egyedülállóké. Ez a különbség pedig a házas nőkre és férfiakra is igaz, sőt a férfiak annál erősebben szorítanak, minél több feleségük volt – írja az Index a New Scientist nyomán.

A University College London kutatóinak megállapítása nem annyira meglepő, mert korábbi vizsgálatok is arra jutottak, hogy a házasok jobb egészségi állapotban vannak, mint a szinglik.

Ennek az lehet az oka, hogy a hosszú távú partner anyagi és gyakorlati támogatást tud nyújtani az egészségesebb élethez. A házaspárok egy főre vetített jövedelme magasabb, mint az egyedülállók bevételei, a gazdagok pedig általában egészségesebbek is.

A mostani kutatásban a szorítás erejét mint az egészségi állapot mutatóját vették alapul. Az jött ki, hogy az egyedülállók szorítása gyengébb, mint a házasoké. Miután a jövedelmi helyzetet korrigálták, a különbség eltűnt. Vagyis a házasság a jobb életszínvonal révén növeli az emberek izomerejét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top