Egészség

Utazásra spórol a pár, hónapok óta a kukából étkeznek

A sziklamászó házaspár havi 40-50 ezer forintot spórol meg, amióta kidobott élelmiszereken él.

Ranae Scott pár éve szentelte teljesen a sziklamászásnak az életét. A 30 éves jóga- és táncoktató lány évek óta a kocsijában él, és járja az Egyesült Államok legjobb sziklamászó pontjait. Az utazásai során ismerte meg a „dumpster-diving” (kukabúvár) kultúrát is, a többi sziklamászó vezette őt be.

 

Ranae azóta szinte kizárólag szupermarketek és éttermek felesleges, de még fogyasztható kidobott ételein él. Az életmódjához csatlakozott a férje is, Yoav, aki szintén lelkes mászó és környezetvédő. A lány egykori Hondájából azóta egy nagyobb lakóautóba költöztek, abban rendes főzésre is van lehetőségük. 

A lány azt mondja, az életmódjukkal 150-200 dollárt (40-50 ezer forintot) spórolnak havonta, ami lehetővé teszi számukra, hogy utazgassanak. Persze nem csak a spórolásról van szó: a fiatal pár elvből sem vesz már élelmiszert, hogy így hívja fel a figyelmet a pazarlásrametro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top