Egészség

Facebookon kért anyatejet a kemoterápián kezelt kismama

Az anyukához több tíz liternyi anyatej érkezett olyanoktól, akikkel még sosem találkozott.

Rhiannon Lindley négy gyermek édesanyja, foglalkozása szerint pedig ápoló. Az utóbbi években teljes munkaidőben ápolta beteg bátyját, valamint főállású édesanyaként működött. Csakhogy nemrég leukémiával diagnosztizálták, és még az is kérdéses volt, túléli-e a betegséget.

Rhiannon Lindley

A 27 éves nőt határozatlan ideig tartó kemoterápiára küldték, így azonban képtelenné vált a legkisebb, az alig 1 éves Adelaide nevű kislánya szoptatására. A szoptatás ugyanis tilos az olyan anyáknak, akik kemoterápián esnek át.

A nő ezért a közösségi médiához fordult. Január elején megható Facebook-posztban kérte az ismerőseit, hogy küldjenek neki anyatejet, amivel tovább táplálhatja a kicsit. A posztot 9 ezren osztották meg, Rhiannonhoz pedig folyamatosan érkeznek az adományok – az egy litertől a 17 literen át. „Erős és egészséges kislány, hála nektek… nem tudom,hogy köszönjem meg!” – írta legújabb posztjában az anyuka.

abc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top