nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Mi történik, ha heti egy órával nő a munkaidőd?

Mi történik, ha heti egy órával nő a munkaidőd?

Többet dolgozunk, és egyre rosszabbul érezzük magunkat. Két német egyetem kutatása alátámasztotta ezt az általános megfigyelést. Vajon melyik nemet sújtja jobban túlmunka?
nlc
f Ajánlom

Ha heti munkaidőnk egy órával növekszik, kimutathatóan gyakrabban látogatjuk meg az orvost. A hosszabb munkával töltött napok egészségi állapotunkra kihatnak, a kutatás szerint 2 százalékkal romlik egészségi állapotunk.

Ne dolgozz túl sokat! Fotó: pexels.com

A nőket még az ág is húzza

A férfiakat és nőket nem egyforma módon érinti ez a munkaügyi változás, a német tudósok azt is kimutatták, hogy míg a férfiaknak csak 7 százaléka, addig a nők 15 százaléka fordul orvoshoz valamilyen panaszokkal.

Bebizonyosodott, hogy a túlmunka a nőket és kisgyerekeseket terheli meg a leginkább, mert az amúgy is kevesebb szabadidejük tovább csökken. A folyamatos időhiánytól növekszik rajtuk a nyomás, romlik a közérzetük – mondta a kutatás vezetője, Christoph Wunder.

A szakemberek a volt NDK területén 1985 és 2014 között, 6500 hivatalnok és más közszolgálati dolgozó körében végzett, nagyszabású társadalmi-gazdasági felmérés adatait elemezték.

Ádám Eszter, Sallai Kinga – Centrál Médiaakadémia

Megosztás Facebookon