Egészség

Tévedésből az ép lábát műtötték meg a súlyosan sérült férfinak

A ceglédi kórház évekig nem is reagált a sérült férfi jogos kárigényére, csak azután egyeztek meg vele, miután a médiához fordult.

A negyvenéves T. két éve súlyos autóbalesetet szenvedett. A combnyaktörését azonnal megműtötték a ceglédi Toldy Ferenc kórház sürgősségi osztályán, csak éppen nem azon a lábán, amelyiken kellett volna – írja az Index.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Jacek Turcyk)

A hibát csak két hónappal később vették észre. Akkor újra megműtötték, de az orvosszakértő szerint az egyértelmű orvosi gondatlanság és szakmai mulasztás miatt maradandó károsodásokat szenvedett: a bal lába megrövidült, a csípőmozgása korlátozott, és két évvel a baleset után is fájdalmai voltak az ellátatlan csonttörés miatt.

A férfi szeretett volna peren kívül megegyezni a kórházzal: saját magának hét-, feleségének pedig kétmilliós kártérítést kért. Hiába, egy éven át arra sem voltak hajlandók, hogy érdemben reagáljanak a kárigényére, még azután sem, miután ügyvédi felszólítást küldött.

Csak azután kezdtek foglalkozni az ügyével, miután az Index megkereste kérdéseivel a kórházat. Akkor viszont fordult a kocka, és gyorsan megállapodtak vele, hogy kifizetik a kért kártérítést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top