Egészség

130 kilósan lett jógaoktató

A 35 éves Jessica több mint 10 éve jógázik, és oktatóként azon dolgozik, hogy a túlsúlyosak is megtapasztalhassák a jóga örömeit.

Jessica Rihal 2007-ben ismerkedett meg a jógával, és azóta rendszeres gyakorlója. Az afrikai és indiai gyökerekkel rendelkező nő ugyanakkor azt mondja, súlya miatt gyakran érezte diszkriminálva magát az órákon. Jessica ugyanis 130 kiló, és szerinte ez sokszor zavarta a minden esetben karcsú jógaoktatókat.

„Néhány póznál rájössz, hogy óóó, útban van a hasam, és az oktató ahelyett, hogy valami változtatást adna, rád se néz.” Jessica ezért 2018 tavaszán elvégezte a 200 órás jógaoktatói tanfolyamot, és azóta heti 5-ször tart órákat. „Kezdetben a fogyás volt a célom, de aztán rájöttem, mennyit segít a jóga a depressziómon és a szorongásomon. Mióta elengedtem a fogyás célját, egészségesebb vagyok, mint valaha!”

A különc jógaoktató nemcsak a kollégáit illette kritikával, hanem az egész jógakultúra „nyugatiasodását” is, azt, hogy mára a jóga egyenlő lett a szuper vékony nőkkel és a méregdrága sportruházattal. „Félig indiai vagyok, úgy érzem, a jóga beszél hozzám, és nagyon nem azt mondja, hogy vásárolj drága ruhákat, hanem hogy érezd jól magad a bőrödben, legyél jelen az itt és mostban!”

dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top