Egészség

Kétfajta halálos betegségben is vezetjük az uniós listákat

Rákos és krónikus megbetegedések terén minden magyar régió az utolsó tízben van. Háromszáz régió közül.

Mind a hét magyar eurorégió a legrosszabb tíz közé került a körülbelül háromszáz európai régió rangsorában az Eurostat 2015-ös adatsora szerint.

Krónikus megbetegedések és rák miatti halálozások esetén egyaránt magyar régiókban halnak meg legtöbben az uniós országok lakói közt – írja az Átlátszó. Az Eurostat nemrég publikált, még 2015-ös adatai szerint a rákban elhunytakat tekintve négy magyar régió volt a legrosszabb az egész Unióban. Mind a hét magyar régió a legrosszabb tízbe került. Krónikus betegségek tekintetében a hét magyar régióból öt került a tíz legrosszabb közé több mint háromszáz európai területi egység közül.

Rákbetegként 2015-ben a Dél-Dunántúl lakosainak volt a legrosszabb életesélyük Európában, előttük a Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld következett, de a többi magyar régió is az utolsó tízbe került.

Krónikus betegségek terén Észak-Magyarország volt a legrosszabb az Unióban, a tízbe emellett még négy másik magyar régió is bekerült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top