Egészség

A nők mocskosabbak az ágyban, mint a férfiak

Valószínűleg sokan fordítva gondolkodnak erről, egy friss kutatás azonban meglepő eredményt hozott.

Mielőtt bárki azon kezdene gondolkodni, hogy vajon miért nem ugrott fel a cikk olvasása előtt a 18+-os tartalomra figyelmeztető üzenet, ki kell, hogy ábrándítsuk a kedves olvasót: a kutatás itt bizony szó szerint a higiéniára, nem pedig a szexuális szokásokra vonatkozott.

A felmérés szerint változott a helyzet a korábbi adatokhoz képest (Fotó: iStockphoto)

Az ágymatracokat gyártó brit ErgoFlex végzett egy felmérést azzal kapcsolatban, hogy az emberek milyen gyakorisággal váltják az ágyneműt és a pizsamájukat. A kétezer ember megkérdezésével végzett kutatás szerint az Y-generációhoz tartozó férfiak kéthetente cserélik az ágyneműt, míg a nők ugyanezt egy hónapban csak egyszer teszik meg.

A felmérés készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy az alváshoz használt ruházatot, pizsamát, hálóinget milyen gyakran cseréljük. A férfiak itt is jobb eredményt értek el: ők átlagosan három nap elteltével bújnak új pizsamába, míg a nőknél jellemzően ötnaponta jön el a váltás ideje.

Már persze, aki felvesz bármit az alváshoz, a kutatásból ugyanis az is kiderült, hogy a nők több mint fele, 61 százaléka részesíti előnyben a meztelen alvást, míg a férfiaknak csupán 39 százaléka alszik ruha nélkül.

„Érdekes eredménynek tartjuk, hogy látszólag a férfiak sokkal inkább tisztaságmániásak az ágyban a nőkhöz képest, különösen, ha korábbi kutatások eredményeihez hasonlítjuk a mostani adatokat” – mondta a Mirror brit napilapnak a cég szóvivője.

A vállalat szerint egyébként legalább „néhány hetente” érdemes áthúzni a párnákat-takarókat, különösen, ha melegebb az időjárás, de az ajánlásuk szerint inkább minden hetet kezdjünk friss ágyneművel, már csak az alvás minősége miatt is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top