Egészség

Megvadult pitbull marcangolt véresre egy 13 éves kislányt Szombathelyen

A kislány igazi hősként védte a saját kutyáját, az agresszív támadó állat több sérülést okozott a gyereknek.

Etelka és családja Jimbo nevű kutyájukkal indultak sétálni a napokban Szombathelyen. Nem a szokásos úvonalon haladtak, egy pitbull pedig rátámadt a társaságra. Sem a gazdája, sem a kerítés nem állította meg az állatot, kijutott az utcára – írja a Blikk.

Etelka 13 éves kislánya pánikszerűen felkapta a kiskutyájukat, hogy megvédje a közelgő veszélytől, a többiek pedig megpróbálták távol tartani a támadó kutyát a gyerektől és a kiskutyától. A pitbull azonban átverekedte magát rajtuk, és a kislánynak esett. Átharapta a gyerek tenyerét, összekarmolta az arcát, még a fogszabályzóját is letépte. Az anyának a mutatóujja sérült meg.

A család kórházba sietett, ahol ellátták a sérüléseiket. A kislány igazi hősként védte Jimbót, de nagyon megviselték a történtek, azóta sokat sír. Szülei sokat beszélgetnek vele, hogy együtt feldolgozzák az esetet, egyelőre pszichológus segítsége nélkül.

Az agresszív kutya gazdája elmenekült, azóta sem találják, ezért Etelka feljelentést tett. A szombathelyi rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz az ügyben.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top