Egészség

Szabadnapos ápolók mentettek életet egy budapesti buszon

Rosszul lett az egyik utas, újra kellett éleszteni.

Szabadnapos ápolók mentettek életet egy éjszakai buszon. Az életmentő akcióról az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebook-oldalán.

Egy fiatal mentőápoló az éjszakai szolgálata után tartott haza egy budapesti buszon, amikor az egyik utas rosszul lett – olvasható a bejegyzésben. Mivel az ápoló a felszállásnál felmutatta a mentői igazolványát, a sofőr pontosan tudta, kihez fordulhat. Az ápoló megvizsgálta a férfit, és megállapította, hogy nincs légzése. Azonnal nekilátott az újraélesztésnek, amihez rövid időn belül két másik egészségügyi dolgozó is csatlakozott.

Az egyikük tudta, hogy a kőbányai busz végállomásához közel hol van félautomata defibrillátor, így azért is gyorsan elszaladt egy segítő. A szabadnapos egészségügyi dolgozók egymást váltva végezték a beavatkozást, melyet a kiérkező mentők emelt szinten folytattak. Még hosszú percekig tartott a küzdelem a beteg életéért, végül az azonnal megkezdett mellkasi nyomások és az időben leadott elektrosokknak köszönhetően a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba az idős férfit.

Az életmentésben részt vevőknek gratulálunk, a betegnek mielőbbi felépülést kívánunk!

– írták a bejegyzésben.

Országos Mentőszolgálat, Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top