Egészség

Nem is gondolnád, milyen betegségektől óv meg a rendszeres séta

Az emberek azt hiszik, hogy kemény edzésre van szükségük az egészségükért. Pedig elegendő napi 45 perc séta.

A rendszeres mozgással nagyon sokat tehetsz az egészségedért. Mégsem kell azonnal az edzőterembe rohanni vagy a legdivatosabb mozgásformákra befizetni. Próbáld ki a sétát! Bárki elkezdheti, nincs sérülésveszély, és nem kell egy vagyont költeni a felszerelésre sem.

A napi 30-45 perces séta sokkal többet jelent az egészséged szempontjából, mint gondolnád. Mutatjuk az előnyöket testrészekre lebontva.

1. Fej

Csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. Akár hiszed, akár nem, a gyaloglás is hatással lehet az elmére és az általános mentális egészségre. Az Arthritis Alapítvány által végzett tanulmány szerint a rendszeres séta csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. A tanulmány (University of Virginia) megállapította, hogy azoknál a 71 és 93 év közötti férfiaknál, akik több mint egy negyed mérföldet sétálnak naponta, csak minden második esetében volt kimutatható a demencia és az Alzheimer-kór.

2. Láb

Izomtónus-építés. Elég nyilvánvaló, hogy a rendszeres testmozgás segíti az izomépítést, de különösen igaz ez a járásra. Ha figyelsz a testedre, miközben sétálsz, gyönyörűen átalakíthatod. A testtartásodnál figyelj a részletekre, egyenes háttal járj, miközben feszesen tartod a feneket. A combodról égetni fogja a zsírt, miközben felemeli a fenekedet.

3. Szív

Javítja a szíved egészségét és csökkenti a vérnyomásodat.

4. Emésztőrendszer

Harmadával csökkenti a nőknél a vastagbélrák kialakulásának esélyét. Segíti az emésztőrendszer optimális működését.

A séta további jótékony hatásairól itt olvashatsz:

(illuzio.cafeblog.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top