Egészség

Egészséges kisbabát szült a több mint 10 éve kómában lévő nő

A hatóságok szexuális visszaélés gyanújával indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

December 29-én egészséges gyermeknek adott életet az arizonai Hacienda HealthCare egészség- és rehabilitációs központ egyik kómában lévő betege. A kismama, akinek a nevét a hatóságok nem voltak hajlandóak nyilvánosságra hozni, az AZ Family értesülései szerint 14 évvel ezelőtt került vegetatív állapotba, miután kis híján megfulladt. A hírek szerint gyermeke teljesen egészséges.

Az arizonai hatóságok röviddel a szülés után ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak szexuális visszaélés gyanújával. A nyomozók többek között szeretnék kideríteni, hogyan eshetett teherbe a kórház egyik kómás betege, egyúttal szeretnék kideríteni azt is, ki a gyerek apja.

Az AZ Familynek nyilatkozó névtelen informátor szerint a kórház ápolószemélyzetének egészen addig nem tűnt fel, hogy betegük terhes, míg meg nem indult a szülés. „A beteg fájdalmas nyögésekhez hasonló hangokat kezdett el hallatni, ekkor vált biztossá, hogy valami nincs rendben” – idézi a lap a szemtanút.

A szóban forgó rehabilitációs központ az ügyben egyelőre nem hajlandó nyilatkozni. Közleményükben csak annyit írnak, hogy a hatályos jogszabályok értelmében nem nyilatkozhatnak egyik betegük egészségi állapotáról sem, valamint hozzátették azt is, hogy az intézményben minden beteg professzionális ellátásban részesül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top