Egészség

Budapesten műthetik a fejüknél összenőtt sziámi ikreket

Budapestre érkezik az a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár, akiknek a szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata vállalta.

Magyarországon folytatódik a fejüknél összenőtt sziámi ikrek műtéti szétválasztásának folyamata.

A kétéves Rabia és Rukia

azért érkezik Magyarországra, hogy a sziámi ikrek végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatai megtörténhessenek a speciális plasztikai sebészeti műtéttel, a szövettágítók beültetésével együtt.

Az anya, az ikrek és dr. Pataki Gergely

A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét, a fő agyi szállítóér-hálózat érfalon belüli, ún. endovaszkuláris úton történő kétlépcsős szétválasztását

dr. Hudák István idegsebész vezetésével

végezte sikerrel az alapítvány háromfős orvoscsapata Bangladesben februárban és augusztusban. A fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt hosszas mérlegelés után azért hozzák hazánkba, hogy a műtétsorozat következő, plasztikai sebészeti részét orvosszakmai szempontból ideálisabb körülmények között, a lehető leghatékonyabb eszközökkel végezzék el dr. Pataki Gergely plasztikai sebész vezetésével. Az agy és a koponya végleges szétválasztását jelentő „nagyműtétet” dr. Csókay András idegsebész irányítja majd, amit alapos vizsgálatokkal szükséges előkészíteni.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

arra kéri a közvéleményt, hogy legyen tekintettel a család helyzetére, tartsuk szem előtt a gyerekek nyugalmát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top