Egészség

Vegán volt, megcsípte egy pók, azóta csak húst eszik egy nő

Egészen borzasztó következményei lettek a nyári pókcsípésnek. Új étrend lett a vége.

Az amerikai Slywia Tabort 2017 júliusában csípte meg egy pók a könyökén, kempingezés közben. Először nem tulajdonított nagy jelentőséget a csípésnek, de augusztusra a bőre több pontján kiütések jelentek meg. Különösen az alhasán voltak csúnya sebek: úgy látta, mintha kezdene elrothadni a bőre.

Végül kórházba ment a kiütésekkel, ahol ritka betegséget, egy húsevő baktérium terjedését diagnosztizálták nála. Három órán át műtötték, hogy ne terjedjen tovább a betegség, a hasán lévő sérülést pedig bőrátültetéssel látták el. A kiütések viszont a következő hónapokban is előjöttek, Tabor pedig folyamatosan hasmenéssel küzdött.

Forrás: Zhanqi Chen / Science

Ekkor gondolkodott el egy kollégája tanácsára azon, hogy gyökeresen átalakítja az étrendjét. Tabor 2008 óta volt vegán, az étrendváltás első időszakában pedig gyakran érezte gyengének magát. Ezúttal kipróbálta, milyen az, ha csak húst eszik. 2018 januárja óta főleg sült hússzeleteken él, és azt mondja, bevált az új étrend: sokkal több fehérjét juttat a szervezetébe, mint korábban, ez pedig segít távol tartani a kiütéseket.

Azért azt is mondja, hogy húst csak helyi tenyésztőtől vesz, mert a vegán étrend etikai megfontolásait sem szeretné kidobni az ablakon.

(LADbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top