Egészség

Hihetetlen módszerrel keres vesedonort a feleségének – fotó

A nem mindennapi felhívásra már többen jelentkeztek, hogy szeretnének segíteni.

Ha valakinek szervátültetésre van szüksége, akár éveket is várhat, mire megtalálják a megfelelő donort a beavatkozáshoz. Óriási önzetlenség és nagy bátorság, ha valaki felajánlja egy szervét, hogy megmentse egy másik, nem ritkán egy idegen ember életét. Ám a donort először fel kell kutatni, talán ez a legnagyobb kihívás.

Kétségbeesésükben a betegek és családtagjaik a legelképesztőbb módszerekkel keresik a donort, és gyakran sikerrel járnak. Volt, aki kerti hirdetőtáblákkal, más autóra ragasztott felirattal keresett megfelelő szervet.

Most Lilit Marcus író és szerkesztő osztott meg a Twitterén egy hasonló felhívást. Közzétett fotóján az látszik, hogy egy férfi a hátizsákjára ragasztott papíron keres vesedonort a feleségének.

Hamar kiderült, hogy a férfi Raymond Thompson, aki 18 évvel ezelőtt ismerkedett meg a feleségével. A nőnél 2 éve diagnosztizáltak vesebetegséget.

A bejegyezés rohamos gyorsasággal terjedt a neten, sokan pedig azt írták, már fel is vették a kapcsolatot a férfival. Azt egyelőre nem tudni, sikerült-e megfelelő donort találni.

(Bored Panda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top