Egészség

Turistabuszt robbantottak Egyiptomban, 4 halott

A robbanószerkezet házi készítésű volt, és az út mellett helyezték el. A turisták elleni merénylet után negyven iszlamista fegyverest végeztek ki az egyiptomi hatóságok.

Négy halottja van annak a pénteki robbantásnak, amelynek célpontja egy turistabusz volt Egyiptomban, négy kilométerre a gízai piramisoktól. A detonációban három vietnámi turista vesztette életét, és egyiptomi idegenvezetőjük, további tíz ember pedig megsebesült. Közülük kilencen ugyancsak vietnámiak, a tizedik pedig a busz vezetője.

A merénylet elkövetőjeként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett, de az iszlám szélsőségesek rendre elkövettek támadásokat korábban külföldi turisták ellen, hogy apasszák Egyiptom létfontosságú, idegenforgalomból származó jövedelmét.


A busz elleni támadás után a rendőrség 30 szélsőséges fegyveressel végzett Kairó elővárosa, Gíza környékén és tízzel a Sínai-félsziget északi részén tartott terrorellenes razziákban. Az egyiptomi belügyminisztérium szerint a rendőrség felszámolta olyan szélsőségesek rejtekhelyeit, akik állami intézmények, idegenforgalmi létesítmények, vallási szentélyek, illetve katonák és rendőrök elleni támadásokra készültek.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top