Egészség

Öt évig nem vett tudomást lánya cukorbetegségéről – börtönbe mehet

Az amerikai nő mindenki elől titkolta a kislány betegségét. Hiába írtak fel neki gyógyszereket, az anyja nem váltotta ki.

A 14 éves Emily Ikue-Rose Hampshire november 3-án halt meg a kezeletlen cukorbetegség miatt fellépő ketoacidózisban. Az orvosok mindent megtettek, hogy megmentsék az életét, de hiába, mikor kórházba került, már késő volt. Mint kiderült, a lányt öt évvel korábban diagnosztizálták cukorbetegséggel, csakhogy az orvosa hiába írt fel neki inzulint, azt Emily édesanyja, Amber nem volt hajlandó kiváltani – írja a Buzzfeed News.

Ráadásul a most gondatlanságból elkövetett emberöléssel megvádolt anya öt éven keresztül nem volt hajlandó tudomást venni lánya betegségéről. Olyannyira, hogy azt még a gyerek vér szerinti apja elől is titkolta. Pedig az elmúlt években Emily többször kórházba került a betegség és annak különböző szövődményei miatt. Legutóbb februárban.

cukorbetegség börtön anya

Kép forrása: Buzzfeed News

A vádirat szerint, noha az anya alapos tájékoztatást kapott a diabéteszről, sőt a kezelőorvos még egy gyógykezelési tervet is összeállított, Amber a felírt gyógyszereket sosem váltotta ki. Emily szülei november elsején, öntudatlan állapotban találtak rá lányukra az otthonukban. Azonnal értesítették a mentőket, akiknek az anya beszámolt lánya februári tüdőgyulladásáról, azt azonban letagadta, hogy az orvos inzulint írt volna fel a gyereknek.

Az orvosok ezek után két napig küzdöttek a kamaszlány életéért. Hiába. A kezeletlen cukorbetegség miatt fellépő ketoacidózis végül megölte őt. Édesanyját ezután a hatóságok őrizetbe vették, és most gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. Ha a bíróság is bűnösnek találja, Amber 3–14 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top