Egészség

Gyerekeivel karácsonyozhatott a szívátültetésre váró anyuka

Hajnalka egészségi problémái miatt csak ritkán találkozhat fiával és lányával, így ennél nagyobb ajándékot nem nagyon kaphatott volna a család.

Hatalmas meglepetés ért egy szívproblémái miatt egy éve kórházi kezelés alatt álló anyát karácsonykor, miután az intézményben engedélyezték neki, hogy néhány órát gyerekeivel és férjével tölthessen – számolt be az RTL Klub híradója. Barna Hajnalka a Kardiológiai Intézet karácsonyfájánál találkozott lányával, fiával és férjével, majd néhány órára haza is engedték a családjához. 

Az édesanyának három éve hirtelen leálltak a veséi, majd kiderült, hogy végstádiumú szívelégtelenségben szenved. Azóta szívátültetésre vár, így csak ritkán láthatja a családját, ami mindannyiukat nagyon megviseli. „Nem bírom elviselni a gyerekeim könnyeit. Borzasztóan fáj, nagyon. Minden egyes könnycseppjük a lelkemet töri össze” – nyilatkozta az RTL-nek Hajnalka, akiről fia azt mondta: „nagy terminátor”, és mindent kibír.

Ha megtalálják a megfelelő donort, Hajnalka azonnal megkapja új szívét. A nehéz anyagi helyzetben lévő családnak a Tündérfátyol Alapítvány gyűjtést is szervezett, így Barnáék abban reménykednek, hogy az operáció után az anyuka már otthon lábadozhat majd egy steril szobában.

Ha te is segítenél a családnak, a Tündérfátyol Alapítvánnyal a tunderfatyolalapitvany@gmail.com címen veheted fel a kapcsolatot.

Kiemelt képünk illusztráció (fotó: Profimedia / Caia Image).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top