Egészség

Nővért késeltek egy győri kórházban

Súlyosan megsebesített egy nővért egy 90 éves férfi a győri Petz Aladár-kórházban. A férfi zavarodott volt.

Nővérekre támadt és egyiküket súlyosan meg is sebesítette a győri Petz Aladár-kórházban egy 90 éves férfi. Az idős beteg zsebkésével rontott a nővérekre, egyikük karján 25 centiméter hosszú, mély vágást ejtett. A nővért a kórház sürgősségi osztályán ellátták, majd 3 órán keresztül műtötték a kezét – tudta meg a Kisalföld.

A férfi a támadáskor zavart lehetett, mert korábban is bombázásokról és a háborúról beszélt, nem fogta fel azt sem, miért kell aludnia. Karácsony reggelén a 90 éves férfi felkapta a bicskáját, majd megindult az egyik ápoló felé. Kollégája, látva a támadást, megpróbálta megállítani a férfit, aki akkora erővel sújtott le a késsel, hogy a nővér kezét a tenyerétől az alkarja közepéig – mintegy 25 centiméter hosszan – mélyen bevágta.

Háborúba képzelte magát egy zavarodott bácsi a Petz-kórházban - késsel támadt a nővérre

A háborúba képzelte magát az a 90 éves, idős beteg, aki karácsonyra virradóan késsel támadt az őt ápoló kórházi nővérekre. Egyiküket meg is sebesítette, a nővér kezét órákig kellett műteni. A hírt előbb a Petz-kórház főigazgatója, dr. Tamás László János, majd pedig maga az érintett is megerősítette nekünk.

A sürgősségi ellátást követő több órás műtéten esett át az ápoló, akire fél évig tartó rehabilitáció várhat.

A kórház jelentette az esetet a rendőrségen, az idős férfit lekötözték, és pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top