Egészség

A 7 éves kislány mentette meg a nagymamája életét

A gyerek több száz métert gyalogolt az éjszakai sötétségben, hogy segítséget kérhessen a szomszédoktól.

Egy hétéves kislány mentette meg nagymamája életét az egyesült államokbeli Tennessee-ben – írja a Yahoo Lifestyle. A WCBY csatorna beszámolója szerint a kis Lelah Bernard egyik éjszaka arra ébredt, hogy nagyanyja összeesett a hálószobában. Az idős nőnek veszélyes mértékben leesett a vércukra, ájultan feküdt a padlón, amikor a gyerek rátalált.

Fotó: WCBY

Lelah, aki természeténél fogva nagyon visszahúzódó, azonnal felöltözött, és több száz métert gyalogolt az éjszakában, hogy segítséget kérjen legközelebbi szomszédaiktól. „Nem kis hőstett volt a részéről, hogy otthagyta a házat, és hajnali két órakor lement a hegyről, hogy riadóztassa a szomszédokat” – mondta elismerően Gail Bedford, a helyi iskola vezetője.

Miután kihívták a mentőket, Lelah jó két óráig a szomszédoknál maradt, csak hajnali négy órakor vitték vissza a házukba.

„Azt mondták, a kislány elment a szomszédokhoz, és megkérte őket, hogy hívják a 911-et. Nagyon megdöbbentem. Hálát adok az úrnak, hogy még mindig itt lehetek vele. Szükségem van rá, és neki is rám” – mondta Linda, a kislány nagymamája.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top