Egészség

Jegyeket árul saját temetésére a prosztatarákos férfi

A „világ legjobb és legegyedibb” temetéséből befolyt összeget jótékonysági célokra fordítaná. Reméli, nagy siker lesz a szertartás.

Jegyeket árul a saját temetésére egy prosztatarákos férfi – írja a BBC. A 72 éves Keith Casst tizenkét évvel ezelőtt diagnosztizálták prosztatarákkal, a betegség azóta a csontjaiban is áttéteket képzett.

A cardiffi üzletember a jegyeladásból szeretne 500 ezer fontot összegyűjteni, amit jótékony célra fordítana. „Ez lesz a világ legjobb és legegyedibb temetése” – ígéri.

„Amikor megtudtam, hogy rákos vagyok, úgy éreztem, végem. Azt hittem, vége az életemnek – mondta a BBC-nek. – Azt hittem, soha többé nem ünnepelhetem meg a születésnapomat, hogy nem lesz több karácsonyom. Azt gondoltam, hogy a hároméves unokám nem is fog emlékezni rám. Aztán kiderült, hogy tévedtem: akkor kezdődött el igazán az életem.”

A férfi 2007-ben létrehozta a Red Rock jótékonysági szervezetet, munkájáért a Brit Birodalom Rendjének polgári fokozatát is megkapta.

Cass ötszáz jegyet szeretne eladni a temetésére, a különböző árú jegyekhez különféle ételek, köztük homár és pezsgő is jár majd. „A toron egy komikus és egy zenekar is fellép. Táncolni is lehet majd” – magyarázta a férfi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top