Egészség

„Korábban fogyatékos voltam, de most már a McDonald’sban dolgozom”

Inspiráló történet egy Down-szindrómás férfiról, aki harminckét évig dolgozott a gyorsétteremlánc egyik sydney-i éttermében.

Harminckét évi munkaviszony után vonult nyugdíjba egy Down-szindrómás férfi Ausztráliában – írja a Lad Bible. Az ötvenéves Russel O’Grady 1986 óta dolgozott egy sydney-i McDonald’sban, és mindig nagyon népszerű volt a kollégái, illetve a vendégek körében.

Fotók: Job Support Inc

Főnöke szerint Russel „igazi ikon”, akit „mindenki ismer Northmeadben”. „Voltak olyan vásárlóink, akik csütörtökönként és péntekenként csak azért jöttek be hozzánk, hogy találkozzanak vele és az őt segítő kollégáinkkal. Hiányozni fog” – tette hozzá Courtney Purcell.

Családja szerint az, hogy dolgozhatott, értelmet adott a férfi életének. „Ha valaki megkérdezte tőle, fogyatékos vagy?, mindig azt válaszolta: korábban az voltam, de most már a McDonald’snál dolgozom’’’ – mondta édesapja, Geoff a Daila Mail Australiának nyilatkozva.

„Nagyon kedves volt, népszerű és elismert. El se tudjuk hinni, hogy ilyen sokan szeretik” – mondta fiáról az édesapa, hozzátéve, gyakran előfordult, hogy Russelt megállították az utcán a járókelők, csak hogy kezet rázhassanak vele.

Russell a nyolcvanas években kezdett dolgozni a McDonald’snál: abban az időben még egyáltalán nem volt megszokott, hogy fogyatékossággal élő emberek munkát vállaljanak. Az évek során szépen lépegetett előre a ranglétrán, és végül már teljes állásban dolgozott a cégnél. Mint mondta, imádja a munkáját, csak azért döntött úgy, hogy szögre akasztja a kötényét, mert gondolnia kell az egészségére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top