Egészség

Rég volt ekkora fogásuk a NAV pénzügyőreinek – fotók

Nagy fogásuk volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek Ferihegyen, mintegy 900 kilogramm potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormonkészítmény foglaltak le.

A NAV tájékoztatása szerint a 900 kilogrammnyi potencianövelő és tömegnövelő hormon a gyanú szerint illegálisan érkeztek egy magyarországi vállalkozáshoz Szingapúrból, ezért a hivatal feljelentést tett a rendőrségen. Az áru címzettje úgy nyilatkozott, hogy a Magyarországon keresztül érkező szállítmányt nem itthon szerette volna értékesíteni, hanem azt Bosznia-Hercegovinába akarta továbbszállítani.

A NAV munkatársai megkeresték a tabletták importját és forgalmazását engedélyező Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a potencia– és tömegnövelők beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.

Mivel a gyógyszerek beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető, a pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt tettek büntető feljelentést.

A potencia- és tömegnövelő gyógyszerek illegális nemzetközi kereskedelme akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top