Egészség

Döbbenetes kampányhoz használja fel a WWF az év színét

A korallok pusztulására hívja fel a figyelmet az új kampány.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a Pantone Intézet idén is bejelentette a következő év trendszínét: 2019-ben a Pantone 16-1546-os, vagyis az élő korall árnyalat lesz az.

Ahogy korallzátonyok táplálékforrást és védelmet adnak a tengeri élőlényeknek, a Pantone 16-1546 élő korall árnyalata melegen átölel és táplál, kényelmet ad, és felemel a folyton változó világban

– írták december elejei közleményükben.

A WWF Magyarország most úgy döntött, ők is felhasználják a színt, hogy az élő korall védelmének fontosságára hívják fel a figyelmet.

A környezetvédelmi szervezet arra figyelmeztet: az emberiség környezetpusztító tevékenysége miatt a korallok 50 százalékát elveszítettük, és ha a mostani tendenciák folytatódnak, akkor néhány évtizeden belül a kihalás szélére kerülhetnek. Ez azért nagy probléma, mert a tengeri halak több mint 25 százaléka a korallzátonyokhoz kötődik, emellett a korallok ökoszisztémánk egészséges működőséhez is hozzájárulnak, az általunk belélegzett oxigén felét termelik, a kibocsátott szén-dioxid negyedét pedig elnyelik.

Természetvédelmi munkája során a WWF védett tengeri területek kialakítását célozza, a halászat fenntarthatóbbá tételével elősegíti a tengeri élővilágra nehezedő terhek csökkenését, és olyan összefüggő korallzátonyok megőrzéséért küzd, mint az ausztráliai Nagy-korallzátony vagy a Belize Korallzátony. A korallok jelenléte mindannyiunk érdeke

– mondja Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

A WWF kampánya a korallok jövőjét boncolgató fiktív vízióval próbálja felhívni a figyelmet ennek a különleges tengeri élőlénynek a veszélyeztetettségére, amely egy reakció a 2019-es Pantone színválasztásra. A kampány kulcsképét Thirza Schaap Műanyagóceán című sorozatának egy csendélete adja. A WWF Magyarország #keeplivingcoral hashtaggel indította útjára a kezdeményezést a közösségi média oldalain.

WWF Magyarország

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top