Egészség

Megdöbbentő függőség: csikket és krétát eszik az anyuka

Jelentős mennyiséget elfogyaszt mindennap, de a vak nő maga sem tudja, mi váltja ki ezt belőle.

Megdöbbentő függőség alakult ki egy angliai édesanyánál. A 42 éves Karen Kaheni furcsa késztetést érzett tavaly, hogy cigarettacsikkeket egyen, mostanra pedig teljesen rabjává vált a csikkevésnek.

A Barnsley-ban élő vak nő erős dohányos, naponta 60-80 szálat szív. Emellett 8 cigicsikket is megeszik egy nap. De nagyon szereti a krétát is, amiből 250 grammot fogyaszt el hetente.

A különös szokás hátterében egy pszichológiai probléma áll. Az ember ellenállhatatlan vágyat érez, hogy olyan dolgokat is megegyen, amelyek nem ennivalók, mint például a por és a festék.

Az a legborzasztóbb az egészben, hogy fogalmam sincs, mi váltja ki ezt belőlem. Nem is a csikkek és a kréta íze vonz, inkább a textúrájuk és a ropogás érdekel

– vallotta be a nő.

A függősége már olyan súlyos, hogy ha kifogy a krétából, vagy nincs nála cigaretta, feszültté válik, és összefut a nyál a szájában.

A kétgyerekes anya eleinte titkolta szenvedélyét, de aztán a gyomra is kikészült a rengeteg káros anyagtól. Arról egyelőre nincs információ, hogyan tudna kigyógyulni a betegségéből, eddig annyi történt, hogy ehető krétát kezdett vásárolni, és így csökkent a megevett csikkek száma.

(Daily Star)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top