Egészség

Rejtélyes kórházi stroke-ok miatt nyomoz a rendőrség, két embert őrizetbe vettek

Őrizetbe vettek két embert az Egyesült Királyságban, akik betegeket mérgezhettek meg a blackpooli Victoria kórházban. Mindketten a kórház alkalmazottai voltak.

Már egy ideje zajlik a nyomozás a blackpooli Victoria kórházban, miután egyre több beteg kapott stroke-ot rejtélyes körülmények között. A nyomozás részeként most két embert, egy férfit és egy nőt vett őrizetbe a rendőrség.

Először a nő került a hatóságok látókörébe, akit még novemberben őrizetbe vettek, várhatóan a karácsonyt is a rácsok mögött fogja tölteni. Férfi kollégáját a napokban tették hűvösre, vélhetően ő is ott marad egészen a jövő évig.

Two workers arrested on suspicion of poisoning patients at Blackpool hospital

TWO more workers have been arrested on suspicion of poisoning patients at Blackpool Victoria Hospital, police said. A man and a woman were quizzed as part of an investigation into allegations of mistreatment on the hospital's stroke unit. It comes after a female member of staff was arrested in November as part of the probe and bailed until next year.

Az egészségügyi szakembereket azzal gyanúsítják, hogy mérget vagy más ártalmas szert adtak be a betegeknek azért, hogy szándékosan rontsanak az állapotukon. A rendőrség szóvivője közölte: „Az egészségügyi szakembereket felfüggesztették.” A Sunnak elmondta azt is, hogy az ügyészség még a vizsgálat korai szakaszában tart, és együttműködnek a kórházzal és más egészségügyi intézményekkel. Elárulta, hogy számos elhunytat felboncoltak a nyomozás érdekében.

A kórház először november 8-án tett bejelentést a rendőrségen, miután aggodalom merült fel néhány beteg esetében amiatt, hogy stroke-ot kaptak.

A kórház igazgatója, Wendy Swift elmondta: „Nagyon komolyan vesszük az ilyen típusú állításokat, és amikor felmerült a mérgezés gyanúja, azonnal értesítettük a rendőrséget.”

A Victoria kórház a megye kiemelt kórháza, és a régió szívcentruma is egyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top