Egészség

Szakadt a hó Veszprém megyében, a hét végén az egész országban havazhat

Egyes tájakon akár 10 centinél vastagabb hótakaró is kialakulhat.

Hirtelen nagy pelyhekben kezdett hullani a Veszprém megyében kedden. Az előrejelzések szerint vékony hóréteg is kialakulhat a Bakonyban, a hőmérséklet 2 fok közelében tetőzik – írja a Veol.hu.

Így havazott Veszprémben:

A hét további részében azonban nem csak Veszprémben várható havazás.

Szerdán a többször erősen megnövekvő felhőzetből szórványosan fordulhat elő kisebb havazás, hózápor, délnyugaton havas eső. Gyakran lesz élénk az északnyugati szél, az ország északkeleti harmadában gyengébb lesz a légmozgás. Kora reggel mínusz 3 és 1 fokra, délután 1-6 fokra számíthatunk – írja az Időkép.

Csütörtökön számottevő csapadék nem valószínű, de a napos időszakokat gyakran felhők zavarhatják meg. Hideg lesz, hajnalban mindenhol fagyni fog, és néhol napközben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

A hét végére igazi havas, télies időjárásra van kilátás, akár már péntek délután eshet a hó a nyugati, délnyugati országrészben. Szombatra virradóra pedig sokfelé havazhat, sőt intenzív havazás is előfordulhat.

Szombat délután a keleti tájakon inkább havas eső, eső hullhat, máshol azonban kitarthat a havazás.

Vasárnap nyugat felől egyre több helyen szűnhet meg a csapadék, a középső és a keleti tájakon viszont még lehet eső, havas eső, hó.

A hó mennyiségét és területi eloszlását egyelőre nem lehet pontosan megjósolni, de egyes tájakon akár 10 centinél is vastagabb hótakaró alakulhat ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top