Egészség

Inzulinnal ölt az ápoló az idősek otthonában

Legalább négy nyugdíjast ölhetett meg inzulininjekciókkal egy ápoló, hogy aztán újraélessze őket. Így akart hőssé válni.

Egy ápoló állítólag négy cukorbeteg nyugdíjast ölt meg Hollandiában, miután helytelen inzulindózisokat adott be nekik, hogy újraélessze őket, és így hősnek tekinthessék.

Rahiid A. egy rotterdami idősek otthonában volt ápoló, ott követte el a gyilkosságokat a holland ügyészség szerint. Eddig már három halálesetet tudtak a 22 éves ápolóhoz kötni, most viszont egy negyedik esetben is gyanús lett. A gyilkosságok mellett az ápolót további hat nyugdíjas megölési kísérletével is vádolják, akik szerencsésen túlélték az inzulin-túladagolást.

Nurse 'killed four OAPs with insulin injections to revive them and become hero'

A nurse allegedly killed four diabetic pensioners after injecting them with incorrect insulin doses to revive them and be seen as a hero, according to prosecutors. Known only as Rahiied, 22, the medic worked at a care home in the Dutch city of Rotterdam and was originally suspected of being involved in the deaths of three OAPs.

A férfit azzal is gyanúsítják, hogy lopott a gondozottaktól, majd miután ez kiderült, meghamisította az munkakönyvét, hogy más otthonokban kaphasson állást.

Rahiid A.-t tavaly novemberben tartóztatták le, miután egy olyan gondozottnak adott be inzulint, akinek egyáltalán nem volt rá szüksége. Az inzulin, ami életmentő a cukorbetegek számára, hipoglikémiás kómát és halált okozhat, ha nagy dózisban vagy nem cukorbetegeknek adják be.

A férfi egy interjúban bevallotta, úgy szeretett volna hőssé válni, hogy újraéleszti a túladagolt nyugdíjasokat.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top