Egészség

Örökre sebhelyes marad a hennától a 3 éves kislány karja

Az édesanyának fogalma sem volt róla, milyen kockázatot vállal, amikor engedett a gyereknek.

Az orvosok szerint örökre heges maradhat annak a 3 éves kislánynak a karja, akire egy nyaralás során fekete hennával festettek – írja a Metro. Freja Ellis és családja éppen Törökországban, Antalya városában nyaralt, amikor az édesanya megengedte a kislánynak, hogy egy cicát rajzoltasson a kezére egy hennafestéssel is foglalkozó üzletben.

Ám három nappal azután, hogy hazatértek az Egyesült Királyságba, a kislány karja rettenetesen viszketni kezdett. Másnapra már fájdalmas, vörös hólyagok borították a karját ott, ahol befestették. Édesanyja – aki mellesleg nővérként dolgozik – rohant is vele az ügyeletre, ahol az orvos rögtön megértette, mi történt.

Mint kiderült, a fekete hennába egy para-feniléndiamin (vagy röviden PPD) nevű anyagot tesznek, hogy a testfestés sötétebb és maradandóbb legyen. Ez a szer azonban veszélyes lehet, főként gyerekeknél égési sérüléseket okozhat. A PPD-t gyakran naptejekhez és hajfestékhez is felhasználják, de csak nagyon kicsi mennyiségben.

Az édesanya most mindenkit figyelmeztetni akar a fekete henna veszélyeire. Elmondása szerint fogalma sem volt róla, milyen kockázatot vállal. A hely, ahol a hennafestést csináltatták, tisztának tűnt, még le is fertőtlenítették a gyerek karját, ezért nem aggódott. A lehetséges mellékhatásokról azonban nem tájékoztatták.

A kislány karja minden valószínűség szerint sebhelyes marad.

Képünk illusztráció (Thinkstock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top