Egészség

Egy ártatlan puszi ölhette meg a kéthetes kisbabát

Herpeszvírust kapott el az újszülött gyermek.

Egy ártatlan puszi okozhatta egy brit házaspár első gyermekének halálát. Kelly Ineson és Thomas Cummins kislánya, Kiara július 30-án született meg, augusztus 13-án azonban már el is hunyt, miután herpeszvírussal fertőződött, ami vérmérgezéshez vezetett. Az orvosok azt gyanítják, a gyerek úgy kapta el a herpeszvírust, hogy valaki megpuszilta.

Miután az állapota gyors romlásnak indult, az orvosok mesterséges kómában tartották a kisbabát. Ezután közölték a szülőkkel, hogy ha túl is éli, valószínűleg maradandó agykárosodása lesz. Augusztus 13-án azonban a babát le kellett kapcsolni a gépekről.

A szülők most mindenkit figyelmeztetni szeretnének a herpeszvírus veszélyeire, mert szerintük sokan nem tudják, milyen veszélyeket jelent ez egy kisbaba esetében.

Annyira óvatosak voltunk, senkit sem engedtünk a közelébe, ha láttuk, hogy nincs jól, vagy nem mosta meg a kezét. Az orvosok kérdezték, hogy nem kapott-e puszit valakitől, akinek ajakherpesze volt, de nem emlékszünk ilyenre, és természetesen nem is engedtük volna, ha ilyet látunk. Minden egyes részletet átgondoltam, kétségbeesetten keresem a választ, hogyan történt ez, de azt hiszem, sosem fogom megtudni – és belehalok a bizonytalanságba

– idézi az édesanyát a Metro.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top