Egészség

Várpalotai hintabaleset: végre kiengedték a kórházból Krisztofert

Több mint egy év után végre hazatérhetett családjához Krisztofer, a várpalotai hintatragédiában megsérült fiatal.

Tavaly szeptember elején történt, hogy szétszakadt a 33 méter magas kalapácshinta Várpalotán, az akkor 18 éves Máthé Krisztofer pedig súlyos balesetet szenvedett. Az orvosok eleinte abban sem voltak biztosak, hogy a fiú életben marad, most pedig, 460 nappal a tragédia után végre elhagyhatta a kórházat.

„Hálát adok az Istennek, hogy ez a nap is eljött. A baleset után közölték az orvosok, hogy a fiam nem marad életben, most pedig… Soha nem adtam fel a reményt, de voltak borzasztóan nehéz időszakok” – mondta a Borsnak Dia, a fiú édesanyja.

Krisztofer, bár beszélni és magától járni még nem képes, minden végtagját tudja használni, főként a kézmozdulataival kommunikál. A tragédia idején a család még Várpalotán lakott, majd Győrbe költöztek, most pedig Hajmáskéren várták őt haza. Krisztoferék nyolcan vannak testvérek, de az egyik húga már nem él otthon.

Várpalotai hintatragédia: 460 nap után hazatért Krisztofer

Fülig érő vigyorral tért haza, több mint egy év küzdelem után a kalapácshintából kizuhant Krisztofer, abban a ruhában, amiben a szörnyű baleset érte. A Bors jelen lehetett a nagy pillanatban. Fülig érő vigyorral tért haza, több mint egy év küzdelem után a kalapácshintából kizuhant Krisztofer, abban a ruhában, amiben a szörnyű baleset érte.

„Ez most a legnagyobb Mikulás-ajándék számunkra” – mondták egybehangzóan a testvérek, akik nem győzik ismételni: „szeretünk, Krisztofer!”

Kép: police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top