Egészség

Műtét közben szólt az orvos a betegnek, hogy fizessen, vagy abbahagyja

A kábult beteg lesétált egy emeletet, és befizette az összeget.

Kártérítést fizet egy lanzhou-i magánkórház annak a betegnek Kínában, akit operáció közben állítottak fel a műtőasztalról, hogy fizessen plusz pénzt a beavatkozásért.

Az orvos megszakította a műtétet, és azt mondta a Yao nevű betegnek, hogy fizessen további 15.300 jüant, azaz nagyjából 630 ezer forintot, különben nem folytatja. Arra hivatkozott, hogy a férfi nyirokcsomója begyulladt, és ez további beavatkozást igényel.

A beteg megijedt, és nagyon kába volt az érzéstelenítéstől, de úgy érezte, nincs más választása: lesétált egy emeletet, és befizette a pénzt.

Később kiderült, hogy a plusz beavatkozás költsége legfeljebb 2000 jüan lehetett. A férfi panaszt tett, a kórház végül 41 450 jüan (1,7 millió forint) kártérítést fizetett neki.

Kínában nem ritkák a csalások az egészségügyben. A magánkórházak működése nincs kellően szabályozva, ezért gyakran túlárazzák a kezeléseket.

(South China Morning Post)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top