Egészség

Felmentették a SOTE egyik koraszülöttcentrumának az osztályvezetőjét

A főorvostól megvonták a vezetői megbízást. A Semmelweis Egyetem állítja, az ellátás stabil.

Csütörtökön felmentették Kocsis Istvánt, a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája koraszülött intenzív osztályának osztályvezető főorvosát – tudta meg a 24.hu.

A lap szerint a Perinatális Intenzív Centrum (PIC) főorvosával együtt egy kollégája is távozik az osztályról, ahol így nem marad neonatológus.

Kocsis István 5 évig vezette a 24 ágyas osztályt, amely csaknem kétszer akkora, mint a Honvédkórház PIC-osztálya, amely december 16-án zár be. Ráadásul a bezárás után a kismamák és a koraszülöttek egy részét éppen a SOTE-ba irányítják.

A Semmelweis Egyetem elismerte, hogy az osztályvezetőtől megvonták a vezetői megbízást, de az orvos továbbra is a klinikán dolgozik. Azt viszont cáfolták, hogy neonatológus nélkül maradt az osztály. Az egyetem közleménye szerint az ellátás stabil, a PIC-osztályokon folyamatosan megfelelő számú szakorvos és egészségügyi szakdolgozó van jelen.

(Képünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top