Egészség

Megerőszakoltak egy nőt a pszichiátrián

Vádat emeltek a férfival szemben, aki áprilisban megerőszakolt egy pszichiátriai bentlakó nőt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki idén áprilisban szexre kényszerített egy nőt a pszichiátriai otthonban.

A férfi április 10-én este bement a nő szobájába, majd az álmából felriadó sértettet szexuális cselekmény elvégzésére kérte. Az asszony ezt határozottan elutasította, és felszólította a férfit, hogy menjen ki a szobából. A férfi  erre nem volt hajlandó, hanem lefogta a sértettet, kétszer tenyérrel arcon ütötte, a száját befogta – mivel a sértett segítségért kiabált –, majd szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette.

Képünk illusztráció

Az ordibálásra egy ápoló figyelt fel. A nőt orvoshoz vitték, aki megállapította, hogy valóban erőszak történt. Az elkövető beszámítási képessége nem kizárt, hanem korlátozott, ezért a büntetőjogi felelősségre vonás alól nem mentesülhet.

A férfi által elkövetett bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top