Egészség

Egy igazán ütős kombó a télre: kurkumás gyömbértea

Az nem lehet, hogy átadjuk magunkat a betegségnek. Persze a legjobb, ha megelőzzük, de ha már érezzük a baj előszelét, legjobb, ha mi támadunk előbb. Mégpedig egy nyerős páros bevetésével: igyunk kurkumás gyömbérteát!

A gyömbér és a gyömbértea áldásos hatásáról már mi is több ízben vonultattunk fel eléggé meggyőző érveket. Mindenképpen érdemes kipróbálni a hidegebb, megfázós időszakban, hiszen a kurkuma és a gyömbér is gyulladáscsökkentő, igazi energiabombaként hatnak a szervezetünkre.

Gyömbértea kurkumával

Ha a kurkumás gyömbértea egészségünkre gyakorolt kedvező hatása még nem elegendő ahhoz, hogy meggyőzzön bennünket rendszeres fogyasztásáról, vegyük elő élvezeti oldalát. Hiszen itt nem egy egyszerű köhögés elleni hársfateáról van szó, mely kétségkívül tud finoman hatékony lenni, hanem egy igazi gourmet-választásról. A gyömbérrel, a kurkumával és egyéb hozzávalókkal különleges, fűszeres ízélményt is szerezhetünk magunknak. Az illata, mintha egy karácsonyi kekszboltban lennénk, az íze pedig nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is felpezsdíti.

Ezért válaszd a gyömbért kurkumával

  • A kurkuma bizonyítottan antioxidáns hatású, aktiválja a szervezet stressz elleni védekezését. Jótékonyan hat az emésztésre. Kedvező hatása lehet egyes daganatos megbetegedések elleni küzdelemben.
  • A gyömbér, a kurkumához hasonlóan, gyulladáscsökkentő hatású. Segíti az emésztést, és antioxidáns tartalma miatt sikeresen veszi fel a harcot a szabad gyökök ellen. Megelőzi a vérrögképződést, és erősíti a szívet.

Téli harcostársunk: a kurkumás gyömbértea

Gyömbértea pár perc alatt

A legfontosabb hozzávalók:

  • Forró víz
  • Gyömbér
  • Őrölt kurkuma

Az apróra vágott, esetleg lereszelt gyömbért beáztatjuk a forró vízbe negyed órára, és hozzákeverjük a kávéskanálnyi őrölt kurkumát is. Tovább turbózhatjuk gyömbérteánkat fahéjjal, kókusztejjel, mézzel, frissen őrölt fekete borssal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top