Egészség

Pszichiáterként dolgozott 22 évig, mire kiderült, hogy nincs képesítése

Az 56 éves nő akkor bukott le, amikor megpróbálta megszerezni az egyik idős páciense vagyonát.

Semmilyen orvosi képesítése nem volt annak az 56 éves nőnek, aki 22 éven keresztül kezelt pszichiátriai betegeket. Évtizedeken át nem tűnt fel senkinek a csalás – írja a Bors.

Amikor annak idején az Egyesült Királyságba érkezett Zholia Alemi, azt állította, Új-Zélandon végezte orvosi tanulmányait. Erről be is mutatta a papírokat, de később kiderült, hogy hamis volt a diplomája, a nőt pedig egy év után kidobták az egyetemről.

Zholia Alemi (Fotó: Cumbria Police)

A vesztét végül az okozta, hogy megpróbálta az egyik páciense, a 84 éves Gillian Belham pénzügyei felett átvenni az irányítást. Még az idős nő végrendeletét is meg akarta hamisítani, hogy megkapja az 1,3 millió fontos (470 millió forintos) vagyont.

A bíróság a múlt hónapban 5 év börtönbüntetésre ítélte. Mindez viszont túlmutat ezen az ügyön. A hatóságok kénytelenek több ezer külföldi orvos papírjait megvizsgálni, hogy kiszűrjék a hasonló eseteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top