Egészség

Télen is rövidgatyában jár iskolába két brit kisfiú, hogy pénzt gyűjtsenek egy helyi hospice-háznak

Itt töltötte utolsó heteit mellrákban elhunyt édesanyjuk.

A tervek szerint az egész télen rövidnadrágban jár majd iskolába egy angliai testvérpár, a 10 éves Tom Mayoh és kisöccse, a 8 éves Jack. A rövidgatyás akció célja, hogy pénzt gyűjtsenek a lancashire-i hospice- háznak, ahol mellrákos édesanyjuk utolsó heteit töltötte – írja a Story Trender. A gyerekek és édesapjuk célja, hogy 6 ezer fontot (~2 millió forintot) gyűjtsenek az intézménynek.

Brother's touching tribute to cancer mum by wearing short through the winter after dad struggled with school run - Storytrender

Tom Mayoh, 10, and Jack Mayoh, eight, are wearing their school shorts throughout the cold winter - braving freezing temperatures to raise £6,000 for East Lancashire Hospice which cared for their mum Louise Mayoh in the final weeks before she died in July aged just 39.

A gyerekek édesanyja, Louise Mayoh júliusban halt meg mindössze 39 évesen. Az orvosok még 2015 májusában diagnosztizáltak nála mellrákot, Louise azonban úgy döntött, hogy amíg csak lehet, titokban tartja betegségét a gyerekek előtt. Tom és Jack így végül csak néhány héttel Louise halála előtt tudták meg, hogy el fogják veszíteni az édesanyjukat.

Miután az édesanya elhunyt, az apuka, Gareth egyedül kellett boldoguljon a két gyerekkel. Sok dologban azonban nem bizonyult túl gyakorlottnak. Így történhetett meg, hogy az egyik nap ősszel ő még mindig rövidnadrágban küldte iskolába a gyerekeket, pedig a többi szülő már mind hosszúnadrágot adott az övéire. A kisebbik fiúnak, Jacknek ekkor jutott eszébe, hogy ha egész télen rövidnadrágban járnának, azzal reklámot csinálhatnának a hospice-háznak. Gareth szerint a fiúk nagyon lelkesek, és a dolog elvonja a figyelmüket a gyászról.

Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, főleg, amikor havazni fog, hideg lesz, és fagy, de a gondolat, hogy ennyi pénzt gyűjthetünk össze, segít nekünk

– nyilatkozta a 10 éves Tom.

Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top