Egészség

Bezárják a Merényi kórház pszichiátriai részlegét

Nincs elég szakember, a dolgozókat hivatalosan még nem tájékoztatták a változásról.

Szakemberhiányra hivatkozva bezárják a Dél-Pesti Centrum Kórházhoz tartozó Merényi pszichiátriát. A betegeket és a dolgozókat a közeljövőben a Nyírő Gyula Kórház Országos Pszichiátria és Addiktológiai Intézet veszi át – értesült a Népszava.

A munkatársak egyelőre csak informálisan kaptak tájékoztatás, és arra kérték őket, ne meneküljenek el pánikszerűen a kórházból. A dolgozók azonban aggódnak az év végére, de legkésőbb kora tavaszra tervezett áttelepítés miatt.

A Merényi pszichiátriai részlegét 2007-ben, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása után alakították ki. Két éve újították fel mintegy 69 millió forintért.

Az ombudsman 2015-ben azt kérte, zárják be a részleget, mert embertelenek a körülmények, az osztály pedig alkalmatlan a betegellátásra. Jelentése szerint a zsúfolt osztályon a radiátorhoz kötözték a betegeket, a helyiségek beáztak, több kórtermet pedig szennyvíz árasztott el, orvossal alig találkoztak a látogatásuk során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top