Egészség

Folytatódhat a felmondási hullám a kórházakban

Az ország minden részén panaszkodnak a körülményekre az egészségügyi szakdolgozók.

Mint arról beszámoltunk, felmondott a sürgősségi osztály vezetője és a főnővér az Orosházi Kórházban, és állítólag mások is azt tervezik, hogy elhagyják az intézményt.

A Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője az RTL Klubnak azt mondta: az orosházi eset nem egyedi, az ország minden részéről kapnak panaszokat a szakdolgozóktól.

 

Az intézményeknek nincs pénzük, ezért a dolgozókon, illetve a vállalkozáson keresztül foglalkoztatottakon spórolnak, nem fizetik ki a túlmunkát.

Az Orosházi Kórház közölte, hogy zavartalan és folyamatos a betegek ellátása az intézmény sürgősségi osztályán. A főnővér és az osztályvezető főorvos felmondását elfogadták, utóbbi december 31-ig ellátja a feladatát.

A kórház vezetése arról nem tud, hogy más is felmondana, a megüresedett helyre pedig már keresik a főorvost.

Elhagyják a kórházakat a dolgozók (Illlusztráció)

Nemrégiben az ajkai kórház intenzív osztályán mondtak fel az ápolók és az orvosok a túlterheltség miatt. Korábban pedig a hatalmas terhelésre és „a munkavégzést veszélyeztető személyügyi és tárgyi krízisre” hivatkozva távozott Zacher Gábor a Honvédkórház sürgősségi osztályának éléről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top